Fogfehérítés

 

Egy gyönyörű, fehér és ragyogó mosoly kétségtelenül jó névjegykártya.A szép fogak nagymértékben fügnek a genetikai tényezőktől is. A fog színét a dentin színe adja. A fog árnyalata idővel sötétedik, mert a zománc áttetszőbbé válik, ráadásul a színt az étkezési és dohányzási szokások is nagyban befolyásolják.
A fehérítő kezelések elvégezhetők a fogorvosi rendelőben vagy a páciens otthonában.
Az otthoni fehérítő kezelés abból áll, hogy : a páciens a fehérítő zselét egy műanyag sínbe behelyezi ,majd ezt követöen fel helyezi a fogsorra amelyet egy-két hétig éjszaka visel.
A fogorvosi rendelőben végzett fehérítés nagyon gyors eredményt ad, egy alkalom alatt akár 10 árnyalattal is fehérebbé teszi a fogak színét, erre rendelőnk a ZOOM fehérítő lámpát használja.
Mi az a ZOOM fehérítő lámpa?
A ZOOM egy a rendelőben használt professzionális fehérítő lámpa. A forradalmian új fehérítő eljárás biztonságos, hatékony és nagyon gyors. Körülbelül egy óra múlva a fogak 6-10 árnyalattal fehérebbek lesznek.
Hogyan működik a fehérítés a ZOOM lámpával?
Az eljárás egyszerű és fájdalommentes.
Kezdetben az ajkak és az íny izolálva vannak.
Ezután felviszik a ZOOM fehérítő zselét a fogakra , amely a ZOOM lámpa által adott speciális fénnyel aktiválódik.

Mi okozza a fogak elszíneződését?
A fogak elszíneződését okozó leggyakoribb okok: dohányzás, tea, kávé, szénsavas italok, vörösbor fogyasztása. További lehetséges okok lehetnek bizonyos antibiotikumok alkalmazása, a túlzott fluor és a tetraciklin fogyasztása a fogzás alatt.
Hatékony a fehérítés minden típusú elszíneződéssel szemben ?
A fehérítés a legtöbb foltos fogon hatékony. A sötétebb foltok, mint például az antibiotikumok (tetraciklin) által okozott foltok, nehezebben fehéríthetők. Az elért fehérítés mértéke betegenként változik, a fog szerkezetétől függően.
Biztonságos a fehérítés?
Igen! Számos klinikai vizsgálat bizonyítja, hogy a fogorvos által felügyelt fehérítés biztonságos művelet, amikor a hidrogén-peroxidot a ZOOM fehérítőlámpa fénye aktiválja, az oxigén behatol a zománcba és a dentinbe, fehéríti az elszíneződött felületeket anélkül, hogy befolyásolná a fog szerkezetét.
Kinek előnyös a ZOOM fehérítés?
A ZOOM lámpával bárki igénybe veheti a fogfehérítést feltéve, hogy előzetesen minden szuvasodás kezelve volt , és a fogak nem mutatnak érzékenységet.
Az eljárás nem javasolt 13 év alatti gyerekeknek, terhes és szoptató nőknek.
Vannak-e mellékhatások a ZOOM lámpa használata után?
A ZOOM lámpa által aktivált hidrogén-peroxid nem változtatja meg a fog szerkezetét, nincs hatással a zománcra és a dentinre.
A fogak nem változnak, csak fehéredés utáni érzékenység jelentkezhet, amely rövid időn belül megszűnik.