Estetica dentara

Estetica dentară este ramura stomatologiei care se ocupă de problemele dentare relaţionate cu armonia estetică a cavităţii bucale, scopul  acesteia fiind  obţinerea unui zâmbet perfect.

Progresele tehnologice în domeniul materialelor dentare  fac tratamentele cosmetice dentare de astăzi mai durabile și mai predictibile decât în anii trecuți, păstrându-se totodată cât mai mult din structura naturală a dinților

Tratamente cosmetice stomatologice utilizate în prezent includ:

Incrustații de tip Inlay / Onlay:  restaurări indirecte,  realizate din porțelan sau din materiale compozite. Sunt utilizate pentru refacerea structurii dinţilor afectaţi de procese carioase . Inlay-urile si onlay-urile sunt realizare în laboratorul dentar iar apoi sunt fixate pe suprafaţa dinţilor de către medicul stomatolog

Obturaţiile de compozit: Compozitul dentar este un material cu structura şi aspectul foarte asemănătore cu cele ale dinţilor naturali,obţinându-se astfel restaurări foarte asemănătoare cu structurile dentare .

Albirea dinților: Un zâmbet frumos, alb şi strălucitor este, fără îndoială, o bună carte de vizită Tratamentele de albire pot fi realizate în cabinetul stomatologic sau la domiciliul pacientului . Tratamentul de albire la domiciliu constă în aplicarea unor geluri de albire în interiorul unor gutiere pe care pacientul le poartă noaptea, timp de una sau două săptămâni.

Albirea în cabinetul stomatologic (albirea in office) oferă rezultate foarte rapide, într-o şedinţă culoarea dinţilor putând fi deschisă cu până la 16 nuanţe.Pentru aceasta cabinetul nostru foloseşte lampa de albire ZOOM.

Faţetele dentare: incrustaţii realizate din materiale compozite sau porţelan. Ele sunt lipite prin tehnici adezive la suprafaţa dinţilor  pentru a corecta aspectul neplăcut al acestora.Faţetele sunt indicate în următoarele situaţii:

  • modificări de culoare ale dinţilor
  • fisuri în smalt, fracturi mici
  • eroziuni dentare superficiale
  • modificări de poziţie ale dinţilor
  • corectarea diastemei (strungăreţei)

Implanturile dentare: Sunt realizate din titan şi au rolul de a înlocui rădăcina unui dinte absent. Ele reprezintă suportul pentru viitoarea coroană protetică.Un avantaj major al implantului dentar este faptul că dinţii vecini zonei afectate nu trebuie preparaţi pentru a aplica o punte dentară şi astfel a închide spaţiul edentat.