Fogesztétika

A fogesztétika a fogászat azon ága, amely a szájüreg esztétikai harmóniájával kapcsolatos fogászati problémákkal foglalkozik, célja a tökéletes mosoly elérése.
A fogászati ​​anyagok technológiai fejlődése a mai fogászati kozmetikai ​​kezeléseket tartósabbá és kiszámíthatóbbá teszi, mint az elmúlt években, miközben a lehető legnagyobb mértékben megőrzi a természetes fogszerkezetet.
A jelenleg alkalmazott fogászati kozmetikai ​​kezelések a következők:
Inlay / Onlay: indirekt restaurációk, porcelánból vagy kompozit anyagokból. A szuvas folyamatok által érintett fogak szerkezetének helyreállítására szolgálnak. Az inlay-t és onlay-t a fogászati ​​laboratóriumban készítik el, majd a fogorvos rögzíti a fogak felületére.
Kompozit tömések: A fogászati ​​kompozit egy olyan anyag, amelynek szerkezete és megjelenése nagyon hasonlít a természetes fogakéhoz, így a fogászati ​​struktúrákhoz nagyon hasonló pótlásokat kapunk.
Fogfehérítés: A szép, fehér és ragyogó mosoly kétségtelenül jó névjegykártya.A fehérítő kezelések elvégezhetők a fogorvosi rendelőben vagy a páciens otthonában. Az otthoni fehérítő kezelés abból áll, hogy fehérítő zseléket viszünk fel a fogakra egy fogfehérítő sín segítségével amelyeket a páciens éjszaka visel egy vagy két hétig.
A fogorvosi rendelőben végzett fehérítés (in-office whitening) nagyon gyors eredményt ad, egy alkalom alatt akár 16 árnyalattal is fehérebb fogakat képes eredményezni , erre rendelőnk a ZOOM fehérítő lámpát használja.
Fogászati héjak: kompozit anyagokból vagy porcelánból készült betétek. Ragasztási technikával rögzítik a fogak felületére, hogy korrigálják azok formai és színbeli eltéréseit . A héjak a következő esetekben javasoltak:
-a fogak színe megváltozott
-repedések a zománcban, apró törések
-felületes fogeróziók
-a fogak helyzetének megváltoztatása
-diasztéma korrekció