Radiologia dentară este destinată pacienților cabinetul nostru,asigurând confortul acestora, deoarece nu mai este necesară deplasarea într-o altă locație în vederea unui examen radiologic și permite controlul corectitudinii manoperelor stomatologice care necesită obligatoriu acest lucru.

Radiografia dentară este esențială, deoarece ajută la stabilirea diagnosticului şi la efectuarea unui tratament corect si complet. Radiografia dentara este necesara si foarte utila pentru toate ramurile stomatologiei

– Chirurgie
– Endodontie
– Odontologie
– Ortodontie
– Parodontologie
Radiografia retroalveolara ofera medicului informatii importante despre:
– Numarul si configuratia radacinilor dentare
– Numarul si traiectul canalelor radiculare
– Existenta canalelor laterale, accesorii
– Corectitudinea unui tratament endodontic anterior
– Lungimea canalelor radiculare
– Densistatea osoasa
– Pozitia dintilor
– Existenta dintilor inclusi/supranumerari
– Pozitia dintilor inclusi
Exista afectiuni dentare care nu pot fi vazute direct, doar prin examen radiologic:
– Prezenta unei carii interdentare sau sub o obturatie existenta
– Prezenta unui granulom/chist la varful radacinii
– Rezorbtia osoasa din boala parodontala
– Prezenta unor formatiuni tumorale la nivelul oaselor maxilare.
Radiografiile dentare implică o iradiere minima.

Radiografia dentara nu prezinta riscuri pentru sanatate. Avantajele aduse de informatiile culese prin examenul radiologic, depasesc cu mult riscul dat de expunerea la o doza minima de radiatii ionizante.
Radiografia dentara prezinta un risc mult mai mic decat o problema dentara neidentificata si netratata. Doza de radiatie primita in timpul efectuarii radiografiei dentare se masoara in unitati „rem”, sau unitati „sievert”.Dintre toate investigatiile cu raze X, radiografia dentara este cel mai putin iradianta, doza de radiatie emisa fiind de numai 0,02 mSv.
In mod curent, fiecare om este expus zilnic radiatiilor din diferite surse naturale (atmosferice, cosmice, terestre) dar si surse artificiale (cuptor cu microunde, televizor, monitor, telefon mobil,zbor cu avion ). Toate acestea reprezinta o cantitate de radiatie cu mult, mult mai mare decat cea primita cu ocazia efectuarii uneia sau mai multor radiografii dentare.