Albire dentară

Un zâmbet frumos, alb şi strălucitor este, fără îndoială, o bună carte de vizită.

În mare măsură, a avea dinţi frumoşi depinde şi de factorii genetici. Culoarea dintelui este dată de culoarea dentinei. Nuanţa dintelui se închide în timp, deoarece smalţul devine mai translucid, şi în plus,culoarea este  foarte mult influenţată de  obiceiurile alimentare şi de fumat.

Tratamentele de albire pot fi realizate în cabinetul stomatologic sau la domiciliul pacientului .

Tratamentul de albire la domiciliu constă in aplicarea unor geluri de albire in interiorul unor gutiere pe care pacientul le poarta noapte timp de una sau două saptamani.

Albirea in cabinetul stomatologic (albirea in office) oferă rezultate foarte rapide, intr-o sedinţă culoarea dinţilor putând fi deschisă cu până la 10 nuanţe.Pentru aceasta cabinetul nostru foloseşte lampa de albire ZOOM.

Ce este LAMPA ZOOM?

ZOOM  este o lampă de albire în cabinet. Procedura revoluţionară de albire este sigură, eficientă si foarte rapidă. În aproximativ o ora dinţii vor fi cu 6-10 nuanţe mai albi.

Cum decurge albirea cu lampa ZOOM?

Procedura este simplă şi nedureroasă.

Iniţial se izolează buzele şi gingiile.

Apoi se aplică gelul de albire ZOOM, care se activează apoi cu lumina specială data de lampa ZOOM.

 

Ce produce colorarea dinţilor?

Cele mai comune cauze implicate în colorarea dinţilor sunt: fenomenul de îmbatrânire, fumatul, consumul de ceai, cafea, băuturi carbogazoase, vin roşu. Utilizarea anumitor antibiotice, fluorul in exces şi consumul tetraciclinei în perioada de formare a dinţilor sunt alte posibile cauze.

Este albirea eficace în toate tipurile de coloraţii?

Albirea este eficace la majoritatea dinţilor cu coloraţii. Coloraţiile mai închise, ca cele cauzate de antibiotice (tetraciclina) sunt mai greu de albit. Gradul de albire obţinut variază de la pacient la pacient, depinzând de structura dintelui.

Este albirea sigură?

Da! Numeroase studii clinice  arată că albirea supravegheată de medicul dentist este este o manoperă sigură.La activarea peroxidului de hidrogen de către lumina lămpii de albire ZOOM, oxigenul patrunde in interiorul smalţului si a dentinei albind suprafeţele  colorate fara a afecta structura dintelui.

 

Cine poate beneficia de albirea ZOOM?

Oricine poate afectua albirea cu lampa ZOOM, cu condiţia ca, în prealabil, să fie realizate tratamentele tuturor afecţiunilor carioase şi dinţii să nu prezinte sensibilitate.

Procedura nu este recomandată copiilor sub 13 ani, femeilor gravide sau care alăptează.

 

Apar efecte secundare după folosirea lămpii ZOOM?

Peroxidul de hidrogen activat de lampa ZOOM nu modifică structura dintelui, nu afectează smalţul şi dentina.

Dinţii nu suferă nicio modificare, poate apărea doar o sensibilitate post albire, care va dispărea în scurt timp.